Vyhledávání


Kontakt

Alternaiva z.s.
Údolní 172
675 31 Jemnice

IČO 22873007

tel.: 721 554 088

E-mail: alternaiva@gmail.com

Jemnice bude mít Alternativní scénu na Barchana

21.04.2011 00:12

Sdružení AlterNaiva dostalo příležitost oživit historickou slavnost Barchan Alternativní scénou na Letním kině v Jemnici.

Předběžným obsahem Alternativní scény Barchanu jsou, oproti tradičním pouličním slavnostem, akustické hudební skupiny, divadelní představení, rukodělné workshopy, workshop divadelní improvizace, happening s pouličními hudebníky, promítání krátkých amatérských filmů, vystoupení alternativních rockových kapel a DJ´s. Tento průřezový koncept je obměnou pro tradiční program slavnosti a předpokládáme vysokou atraktivnost pro mladé lidi, náročné posluchače, děti a samozřejmě turisty z širokého okolí.

 „Alternativní” je jednak pro její umístění v prostorách nevyužívaného Letního kina, a také díky způsobu pojetí. Scéna bude sestavena tak, aby oslovila v širokém záběru návštěvníky filmem, divadlem a hudbou.

„Alternativní” je v podání umělců, kteří tvoří pro potěšení a radost ze zážitku a nikoli pro komerční zaujetí.


Součástí programu je i možnost účastnit se několika workshopů pro ty, kteří rádi tvoří či dělají neobvyklé věci, jsou kreativní a nebojí se experimentů. Návštěvníci se mohou naučit více než jen dovednost. Dostanou příležitost zjistit, že mnoho zdánlivě složitých věcí, lze ztvárnit jednoduše.